Tynderö socken

I Timrå kommun hittar man Sveriges 15:e största ishockeystadion och ett ishockeylag som fostrat talanger som Henrik Zetterberg. Men i Timrå kommun finns också en socken som ej bör glömmas bort. Åker du i riktning österut från Timrå, passerar du kanske flygplatsen på Lövudden och åker in i Hässjö församlings område. Fortsätt sedan söderut genom Söråker och du hamnar i Tynderö socken och den halvö som Tynderö utgör. Socknen innefattar den yttre delen av denna halvö, delen öster om Klingerfjärden men också Åstön. Skog och kust samverkar och skapar en unik pärla i det medelpadska kustlandskapet omgärdat av Bottenviken. Redan på bronsåldern lär det ha bott folk på denna plats, vilket fornlämningar och gravhögar vittnar om.

Tynderö

Boende i Tynderö åker gärna till Sundsvall för storhandling, shopping och kulturevenemang, eller för att få ett hamburgermål inbakat i en pizza. För att kolla på ishockey av högsta klass behöver en dock inte åka lika långt, Timrå med sin stora ishockey-arena utgör en stolthet i trakten och ishockeyintresset är förstås lika stort bland barn och ungdomar i alla åldrar i Tynderö, som det är i Timrå och Sundsvall. Skidåkning är också populärt på orten och Tynderö IK är en skidklubb med över 270 medlemmar – vilket är ganska bra med tanke på att det bor ca 700 personer i Tynderö.

Tynderö bygdegård

I bygden finns en bygdegård som ligger ungefär femton kilometer från E4 efter vägen till Åstön. Bygdegård anordnar en hel del aktiviteter och det finns ett gym i källarvåningen. Det finns lokaler som går att använda för fester, möten och olika typer av trivselträffar. Aktiviteter som anordnas är bland annat skidturer och valborgs- och midsommarfirande. På bottenvåningen bedrivs också en förskola i Timrå kommuns regi. Det finns också möjlighet att få massage av en certifierad massageterapeut på bygdegården med många typer av massage på menyn.